sobota, 8 grudnia 2012

Waniliowe tamagoyaki (バニラ卵焼き)

Waniliowe tamagoyaki, czyli jeszcze słodsza wersja tamagoyaki.

waniliowe tamagoyaki


Składniki (1 mała roladka):
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mleka
  • ok. 2 kropelki aromatu waniliowego
  • masło lub margaryna do smażenia

1. Jajka, cukier, mleko i aromat waniliowy dokładnie mieszamy widelcem na jednolitą masę.
2. Roztapiamy na patelni trochę masełka lub margaryny (olej też może być) i smażymy tak jak w przepisie na tamagoyaki.
3. Trzeba uważać, by jajko nie przywarło do patelni - dobrze jest co któreś zawinięcie natłuścić patelnię.
4. Można jeść samo, na kanapce, z jakimś czekoladowym smarowidłem... Jak Wam tylko pasuje.


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz