W nawiązaniu do tsunamayo, warto z nim trochę poeksperymentować, gdyż pasta ta ma w sobie całkiem spory potencjał kulinarny. Można dodać do niej jeszcze następujące składniki:
- cebula - drobno poszatkowana i zeszklona na maśle
- szczypiorek lub koperek
- kukurydza z puszki
Pewnie jest jeszcze sporo innych składników, które można by było wymieszać z tsunamayo, jednak te powyższe są tymi, które ja najczęściej używam - i to najczęściej wszystkie trzy razem.
Cebulka nadaje paście wyraźniejszego smaku, przy czym jednak sprawia, że staje się odrobinę "cięższa".
Szczypiorek i koperek z kolei dodają tsunamayo wiosennego posmaku i lekkości.
Kukurydza z puszki wzbogaca pastę o słodki smak, delikatnie kontrastujący z ostrością przypraw.
A czy Wy macie jakieś inne propozycje składników, które można by dodać do tsunamayo?
-Ayafuya
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz